Als je kind een eigen weg gaat

Soms gebeurt het dat de relatie met je kind verstoord raakt of dat je zelfs ruzie met je kind krijgt. Toen je kinderen klein waren, ging alles goed. Maar nu ze ouder worden, lijkt het alsof er alleen maar spanningen zijn. Kinderen worden groot, dat is een natuurlijk gegeven. Maar soms gaan ze een weg die jij niet goed vindt. Kun je ze dan tegenhouden? Wat is jouw rol?

Je wilt het beste voor het kind, maar kun je je kind nog beïnvloeden? Het is voor een ouder heel ingewikkeld om te merken dat je kind een eigen richting inslaat, zeker als je je zorgen maakt.

Ik wil met je meelopen en naar je luisteren. Hoe ervaar jij de relatie met je kind? En hoe zijn jullie samen op deze plek gekomen, waar jullie elkaar niet meer lijken te begrijpen? Het vertellen van jouw verhaal kan helpen om de dingen die gebeuren op een rij te zetten. Ik coach je in de natuur, omdat het buiten zijn een extra dimensie geeft. Ik kan de natuur inzetten om de dingen die spelen tussen jou en je kind te verduidelijken.

Laten we samen op weg gaan
Het fijne van wandelen is dat je elkaar niet hoeft aan te kijken, waardoor je soms makkelijker kunt vertellen wat er speelt tussen jou en je kind. Tijdens het wandelen geef ik je de gelegenheid op zoek te gaan naar de rol die jij als ouder mag spelen en krijg je inzicht in hoe je een rustiger relatie met je kind kunt opbouwen.