Als je als kind je ouder bent verloren

Als je jong een ouder verliest, kan dat verdriet op latere leeftijd naar boven komen en een rol gaan spelen in je leven. Als kind een ouder verliezen is heel ingrijpend. Je dacht dat je het verlies verwerkt had, want het is al zo lang geleden. Maar heb je wel goed afscheid kunnen nemen?

Het is belangrijk dat je, op jouw tijd, toch gaat rouwen om je ouder. Nu kan het de tijd zijn om te kijken wie jouw vader of moeder voor je was. Want ook al zijn ze er niet meer, ze spelen toch een belangrijke rol in je leven. Hoe vul jij de rol in die die ouder voor jou heeft gehad?

Zullen we samen op zoek gaan?
Iemand zei ooit tegen mij: ‘Hoe beter je achterom durft je kijken, hoe makkelijker je vooruit kunt lopen.’ Ik nodig je uit met mij te wandelen. Je mag je verhaal aan mij vertellen, samen gaan we op zoek naar de manier waarop je het verdriet, dat je met je meedraagt, een plaats in je leven kan geven. Ik coach in de natuur, omdat buiten zijn ruimte geeft. Wandelen helpt om je gedachten op orde te krijgen. Tijdens de wandeling zal ik de natuur gebruiken om je te laten ervaren wat belangrijk voor je is en te ontdekken hoe je verder kan.